ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

legacy 🔧 Как да Регулираме Клапаните на Subaru Legacy 97/2000-2200( Engine: SOHC) -Пълно Ръководство за Перфектна Работа на Двигателя 🚗

toni

Administrator
Staff member
🔧 Как да Регулираме Клапаните на Subaru Legacy 97/2000-2200(Engine: SOHC)
-Пълно Ръководство за Перфектна Работа на Двигателя 🚗


цилиндрова глава на Subaru .png

Здравейте, Subaru ентусиасти!

Искам да споделя с вас някои ценни инструкции за регулиране на клапаните на Subaru Legacy, които намерих в едно техническо ръководство. Това е важна процедура за поддържане на двигателя в отлично състояние.


Valve Clearance.png


Първо, важно е да знаете, че регулирането на клапаните трябва да се извършва докато двигателят е студен. Ето стъпките за цилиндри #1 и #3:

  • Поставете автомобила върху крик.
  • Изключете заземителния кабел на батерията.
  • Отстранете капака на ангренажния ремък и капака на клапаните.
  • Изключете конектора от сензора за масов въздушен поток и разхлабете скобата на канала за всмукване.
  • Отстранете скобите на въздушния филтър и капака на клапаните.
  • След това, поставете буталото на цилиндър #1 в горна мъртва точка на такта на компресия. Можете да го направите като завъртите шайбата на коляновия вал по посока на часовниковата стрелка.

Valve Clearance1.pngValve Clearance2.png


Хлабината на клапана трябва да бъде измерена с уред за измерване на луфта и да бъде регулирана при необходимост. Според ръководството, стойностите за хлабината са следните:

Всмукателен клапан: 0,20±0,02 мм (0,0079±0,0008 инча)
Изпускателен клапан: 0,25±0,02 мм (0,0098±0,0008 инча)

Същите стъпки се прилагат и за цилиндри #2 и #4, като се внимава буталата да са настроени на горна мъртва точка на компресионния ход.

Допълнение

Защо е Важно да Регулираме Клапаните?

Регулирането на клапаните е критичен аспект от поддръжката на двигателя, особено за автомобили като Subaru Legacy. Това се дължи на няколко основни причини:

Подобряване на Производителността:
Неправилно регулираните клапани могат да доведат до намалена мощност и ефективност на двигателя. Точната настройка осигурява, че клапаните отварят и затварят в точния момент, което подобрява производителността и ефективността на горивото.

Намаляване на Шума: Неправилно регулирани клапани често причиняват шум при работа на двигателя. Регулирането на клапаните помага за намаляване на този шум и осигурява по-тиха и плавна работа на двигателя.

Предотвратяване на Повреди: Ако клапаните са твърде затегнати или твърде свободни, това може да доведе до прекомерно износване или дори повреда на двигателя. Правилната настройка на зазорите предпазва двигателя и удължава неговия живот.

Оптимизация на Вътрешното Горене: Регулирането на клапаните осигурява оптимално време за вътрешното горене в двигателя. Това води до по-добро изгаряне на горивото и намаляване на вредните емисии.

Обобщено, регулирането на клапаните е важно за поддържането на здравословен и ефективен двигател. Редовната проверка и регулиране на клапаните са ключови за гарантиране на дълготрайността и надеждността на вашето Subaru Legacy.

Надявам се тази информация да е полезна за всички, които искат да поддържат своите Subaru Legacy в най-добра форма. Споделете своя опит или задайте въпроси, ако имате такива!


Важна Забележка:
Регулирането на клапаните на автомобила е точна и отговорна задача, която изисква специфични познания и умения. Ако не сте напълно сигурни във вашата способност да извършите тази процедура самостоятелно, силно препоръчваме да се обърнете към квалифициран специалист или сервиз. Специалистът може да гарантира, че работата ще бъде извършена правилно, което е от съществено значение за безопасността и надеждността на вашия Subaru Legacy.



Тази статия е написана от Тони Ангелчовски и е публикувана ексклузивно във форума на DT Garage. Всички права са запазени. Забранено е всякакво копиране, разпространение или използване на тази статия без изричното писмено разрешение на автора.

Знаете ли, че работим 24x7, за да ви предоставим най-добрите статии и уроци...?
 
Last edited:
Двигател от серията Subaru EJ-Регулиране на клапана SOHC


Видеото представлява наръчник за регулиране на клапаните на Subaru EJ серия двигатели с един разпределителен вал (SOHC). Това видео, както и други подобни ресурси, предоставят стъпка по стъпка насоки за тази процедура, което е от полза за собствениците на Subaru, които желаят да извършват подобни поддръжки самостоятелно.
 
Top Bottom