ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

seo Какво е Apple Touch икона и как да я добавите към вашия уебсайт

Какво е Apple Touch икона и как да я добавите към вашия уебсайт
apple-touch-icon.png
Тъй като все повече хора използват телефоните си, за да проверяват всичко онлайн – от билети за пътуване и хотелски резервации до борсова търговия и гледане на новини, уеб администраторите трябва да се уверят, че продуктите им са оптимизирани за мобилни устройства.
Освен това, много хора , които са прегледали техния отчет за SEO одит, ме питат как да добавят икона на Apple към своите уебсайтове.
Ето защо просто трябва да споделя как лесно да добавите това към уебсайта си. Разбира се, можете да поръчате SEO одит за вашия уебсайт, като се свържете с вашият хостинг провайдер.
Какво представлява иконата на Apple?
touch-icon.png

Тъй като голяма част от мобилните устройства се състоят от продукти на Apple, трябва да имате предвид иконата на Apple (икона за докосване) на вашия уебсайт. Иконата на Apple е визуалното представяне на вашия уебсайт при достъп от началния екран на потребител на iOS. В природата има много прилики с favicon, но последният не работи с iOS, което създава нуждата от още един метод за разпознаване на марката. Ако не сте дефинирали подходяща икона на Apple, потребителят ще види минимизирана версия на началната страница на вашия уебсайт, която ще има много неразличими детайли и няма да изглежда толкова добре като логото на вашата марка например.
Как да направите Apple Touch и да го приложите към уебсайта си ?
Наличието на правилната икона ще накара потребителя да запомни местоположението й на устройството много по-лесно и ще увеличи шансовете за по-често кликване върху нея. След като сте избрали опростен елемент или вашето лого за работа на икона на Apple, създайте квадратен .png файл от него, наречен apple-touch-icon с размери до 180×180 . Казваме до 180 × 180, защото има 9 различни основни размера за иконите на Apple, започващи от 57 × 57 , които са основният размер за първия iPhone, докато iPhone 6 plus се нуждае от икона 180 × 180 за своя подобрен дисплей и PPI (пиксели на инч).

Като алтернатива можете да използвате този полезен уебсайт, за да генерирате иконата на Apple и дори да тествате неговата функционалност или да използвате този плъгин от същия автор, ако уебсайтът ви е базиран на WordPress.

Също така се уверете, че сте дефинирали иконата или иконите в заглавката, като използвате тези HTML фрагменти като пример:
HTML:
<link rel="apple-touch-icon" sizes="57x57" href="https://yourdomain.com/apple-touch-icon-57x57.png">
HTML:
<link rel="apple-touch-icon" sizes="180x180" href="https://yourdomain.com/apple-touch-icon-180x180.png">

Това ще помогне при идентифицирането на иконата от подходящото iOS устройство и ще гарантира безпроблемно изживяване при гледане за вашите посетители.

Автор: Тони Ангелчовски
 
Last edited:
Top Bottom