Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!
Има моменти, в които избирам да не споря, дори когато бих могъл да кажа много.
За последно това се случи съвсем скоро – когато някой ме обвини в нещо, което знам, че не е вярно, или когато спорът щеше да е безсмислен, защото другият не искаше да чуе, а само да победи. Вместо да се впусна в безкраен дебат, където енергията отива на вятъра, избрах да кажа кратко: „Разбирам позицията ти“ или просто да премина към нещо по-полезно.
Защо?
Защото разбрах, че мълчанието понякога е най-силният отговор. То пази енергията ми, запазва уважението (дори когато не го връщат) и оставя на другия пространство да се замисли сам. Да спориш на всяка цена често води до шум,скандали...., а не до разбиране. А истинската сила не е в това да имаш последната дума, а в това да знаеш кога думите вече не са нужни.
🛡️ Този сайт използва аналитични инструменти за подобряване на потребителското изживяване.
Никакви лични данни не се събират.
С продължаването си в Потока приемаш тази философия на прозрачност и уважение.