ДИГИТАЛЕН СВЯТ

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

Живот с чест 🔥 Слово на Огъня: "Не си сам в битката, братко...

🔥 Слово на Огъня: "Не си сам в битката, братко...

Слово на Огъня Не си сам в битката, братко_.jpg

🕯️
Понякога животът ни изправя пред стени, които изглеждат непреодолими. Стоиш срещу тях, сам, с болка в гърдите и въпроси, които никой не чува...

Питаш се: "До кога ще се боря? И има ли смисъл тази борба?"
А отговорът е в самата борба, в самата болка, в самия огън.
Защото душата се калява там, където другите се отказват.

💬
Аз съм минал през нощи без сън, през предателства, през битки не само навън, но и вътре в мен.
И ако четеш това сега – знай, не си сам.
Някъде, някой друг също днес цепи дърва с мокри очи. Стиска зъби, не защото не боли, а защото знае, че ще издържи.

🔩
Научих, че мъжът не е този, който вика най-силно.
Мъжът е този, който мълчи, когато му е тежко, но не спира.
Който събира парчетата от душата си и продължава.
Който не търси слава, а истина.
Който не иска поклон, а чест.

🔥
И точно затова създавам тази „Ковачница на думите“ – за теб.
За човека, който вярва, че доброто не е отживелица.
Че силата не се крие в юмруците, а в доблестта.
Че когато подадеш ръка – светът става по-тих, по-топъл, по-човешки.

🤝
Ако тази дума те е докоснала – остави нещо. Не за мен. А за друг, който ще дойде тук утре.
Нека и той знае – не е сам.

💭 "Когато мълчи огънят – слушай сърцето си. Там са истинските отговори."

- С уважение и пламък в душата,
Тони

🖋 Автор: Тони Ангелчовски Ексклузивно за форума Дигитален Свят
📌 Забранено копирането без разрешение.

☕ Ако статията ви е харесала, почерпете ни с едно виртуално кафе или сладка поничка: Кликнете тук.

Last edited:
“Правете добро и то ще ви се върне по не очаквани начини..”

Валка, твоите думи за доброто не са просто клише – те са истина, изпитана в тишината, където няма аплодисменти.
Доброто е като пусната капка в кладенец – не знаеш кога и къде ще изплува, но го усещаш, когато най-малко очакваш.
И точно тогава ти напомня защо си останал Човек.

Човек никога на е напълно сам. Просто има неща които се виждат след като отминат. И тогава човек се обръща назад и се пита:
- Какво стана как се измъкнах от "дупката" в която бях?
Човек никога не е напълно сам, с него е и неговият създател. Ето какво казва божието слово по темата:

Псалом 91

1 Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.
2 Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Когото уповавам.
3 Защото Той ще те избавя от примката на ловеца И от гибелен мор.
4 С перата Си ще те покрива; И под крилата Му ще прибегнеш; Неговата вярност е щит и закрила.
5 Няма да се боиш от нощен страх, От стрелата, която лети денем,
6 От мор, който ходи в тъмнина, От погибел, която опустошава всред пладне.
7 Хиляда души ще падат от страната ти, И десет хиляди до десницата ти, Но до тебе няма да се приближи.
8 Само с очите си ще гледаш, И ще видиш възмездието на нечестивите
9 Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, И си направил Всевишния обиталището си,
10 Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти.
11 Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища.
12 На ръце ще те дигат, Да не би да удариш о камък ногата си.
13 Ще настъпиш лъв и аспид; Ще стъпчеш млад лъв и змия.
14 Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.
15 Той ще Ме призове, и Аз ще го послушам; С него ще съм, когато е в бедствие; ще го избавя и ще го прославя.
16 Ще го наситя с дългоденствие, И ще му покажа спасението, което върша.

Човек никога на е напълно сам. Просто има неща които се виждат след като отминат. И тогава човек се обръща назад и се пита:
- Какво стана как се измъкнах от "дупката" в която бях?
Човек никога не е напълно сам, с него е и неговият създател. Ето какво казва божието слово по темата:

Псалом 91

1 Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.
2 Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Когото уповавам.
3 Защото Той ще те избавя от примката на ловеца И от гибелен мор.
4 С перата Си ще те покрива; И под крилата Му ще прибегнеш; Неговата вярност е щит и закрила.
5 Няма да се боиш от нощен страх, От стрелата, която лети денем,
6 От мор, който ходи в тъмнина, От погибел, която опустошава всред пладне.
7 Хиляда души ще падат от страната ти, И десет хиляди до десницата ти, Но до тебе няма да се приближи.
8 Само с очите си ще гледаш, И ще видиш възмездието на нечестивите
9 Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, И си направил Всевишния обиталището си,
10 Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти.
11 Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища.
12 На ръце ще те дигат, Да не би да удариш о камък ногата си.
13 Ще настъпиш лъв и аспид; Ще стъпчеш млад лъв и змия.
14 Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.
15 Той ще Ме призове, и Аз ще го послушам; С него ще съм, когато е в бедствие; ще го избавя и ще го прославя.
16 Ще го наситя с дългоденствие, И ще му покажа спасението, което върша.

Благодаря ти за тези думи,Пепи.
Те не просто се четат – те се усещат.
Много пъти човек върви със сведена глава, мислейки, че е сам…
А после, когато бурята отмине, разбира, че някой го е държал, без да се вижда.
Псалом 91 е като светлина в мъглата – не те ослепява, а ти показва, че пътят още е там.

Силата на вярата не е в шумното изповядване, а в тихото присъствие, когато всичко друго е мрак.
Благодаря, че го напомни.

Благодаря ти за тези думи,Пепи.
Те не просто се четат – те се усещат.
Много пъти човек върви със сведена глава, мислейки, че е сам…
А после, когато бурята отмине, разбира, че някой го е държал, без да се вижда.
Псалом 91 е като светлина в мъглата – не те ослепява, а ти показва, че пътят още е там.

Силата на вярата не е в шумното изповядване, а в тихото присъствие, когато всичко друго е мрак.
Благодаря, че го напомни.
В псалмите най-добре са описани взаимоотношенията между Твореца и неговото творение, хората. Взаимоотношения на вяра и доверие, и резултатите от тях.

В псалмите най-добре са описани взаимоотношенията между Твореца и неговото творение, хората. Взаимоотношения на вяра и доверие, и резултатите от тях.

Да… точно така е.
Псалмите не говорят за Бог – те говорят с Него.
В тях няма религия, има отношение.
Доверие. Болка. Надежда. Понякога – и мълчание.
И най-ценното е, че това не са думи на светци – а на хора, минали през всичко човешко.
Падане, страх, срам… и пак вяра. Истинската.

А който иска да усети тези думи отвътре – нека започне оттук:

🔗 https://biblia.bg/index.php?k=19&g=1&tr1=1

Благодаря ти, че напомняш за това. Не само със знание, а с чувство.

Last edited:
Top Bottom