ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

видео Що е то Танкер?

Благодаря за споделянето на този интересен видеоклип! Никога не съм си представял колко сложно може да бъде устройството на петролен танкер..!?

Видеото е много образователно. Бихте ли могли да споделите повече информация за това как се поддържат и ремонтират тези огромни кораби?
 
Това видео ме накара да се замисля за важността на тези танкери за световната икономика. Без тях, транспортирането на петрол би било много по-трудно и скъпо.
 
Петролен танкер е специализиран кораб, предназначен за превоз на големи количества нефт и нефтопродукти. Ето някои основни аспекти от устройството на петролен танкер:

  1. Структура на кораба: Петролните танкери обикновено имат от 8 до 12 резервоара. Всеки резервоар е разделен на две или три независими отделения с помощта на предни и задни прегради. Резервоарите са номерирани, като резервоар едно е най-близо до предната част на кораба [source].
  2. Система за тръбопроводи: Главната палуба на петролен танкер обикновено е оборудвана с мрежа от тръбопроводи, които се използват за зареждане и разтоварване на товарното масло към и от кораба [source].
  3. Конструкция на корпуса: Петролните танкери бяха с единичен корпус до началото на 1990-те години. Оттогава те са с двоен корпус, което подобрява сигурността и предотвратява изтичането на нефт при евентуално повреда [source].
  4. Размер и тип: Размерът и типът на петролните танкери варират в зависимост от това какви продукти превозват и колко голямо количество могат да поберат. Някои танкери са специализирани за превоз на суров нефт, докато други са предназначени за превоз на различни нефтопродукти или химикали [source].
Ако искате да научите повече за устройството на петролен танкер, можете да разгледате някои от предоставените източници за допълнителна информация.




 
Top Bottom