ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

заваряване Многопроцесорна заваръчна машина за предизвикателни приложения

toni

Administrator
Staff member
Източник

Многопроцесорна заваръчна машина за предизвикателни приложения


Flexlite-886x500.png

Квалифициран и опитен заварчик може да се справи с различни видове материали, заваръчни приложения и позиции – дори при трудни условия. Но не само уменията са важни – без подходящо висококачествено заваръчно оборудване отличните заварки са само мечта. Производителността на заваръчната машина също има пряко влияние върху времето, прекарано в заваръчните задачи. Значителни икономии на разходи са възможни само когато работата се извършва за минимално време с максимални резултати.

Turula Engineering е производствена компания за продукти с висока добавена стойност, разположена в Outokumpu, Финландия. Компанията предлага услуги за производство на машини и оборудване на известни марки в цял свят. Основен приоритет на компанията е да предоставя най-качествените продукти и надеждност на своите клиенти, а заваряването е една от ключовите функции на техните производствени процеси. В Turula Engineering работят приблизително 30 заварчици, а Atte Nykänen е един от тях.

Въпреки че е само на 20 години, Nykänen вече работи с Turula Engineering от три години и половина. Всъщност в момента той има повече квалификации по заваряване от всеки друг заварчик в компанията. Поради сложната и силно стандартизирана индустрия, ежедневните задачи често могат да бъдат изключително взискателни. Частите за заваряване са с различни форми и размери, което често изисква позиционно заваряване и добра мобилност за заварчика и заваръчната машина. Приложенията варират от MIG/MAG, DC TIG и заваряване на клечки (MMA) до издълбаване. Гамата от използвани материали е доста широка – Turula Engineering заварява всякакви различни видове стомана, титан, мед, никел… Каквото и да е.


Софтуерът и цифровите инструменти предлагат помощ

Поради широката гама от приложения и материали и често променящите се места за заваряване е много важно заваръчната машина да е толкова гъвкава, колкото и нейният потребител. Освен че оборудването е оптимално за различни заваръчни приложения, смяната на аксесоарите също трябва да бъде плавна. Когато потребителският интерфейс е интуитивен, е лесно да се променят настройките и работата може да продължи без ненужни забавяния. Инструменти като Weld Assist на Kemppi , решение за „бързо насочване“, помагат за задаване на правилните параметри чрез просто избиране на типа на съединението, позицията на заваряване и дебелината на материала. Освен това е отличен инструктивен и образователен инструмент за определяне на връзките на параметрите между алтернативни материали, типове съединения и позиции на заваряване, без значение колко сложна или нова е задачата.

Turula Engineering е в индустрия с високи изисквания и няма място за грешки. Компанията обръща голямо внимание на уменията и образованието на своите заварчици, качеството и свойствата на заваръчния парк и проследимостта на заваръчните шевове. С базирания в облака софтуер за управление на заваряване WeldEye те могат да бъдат спокойни, че работата им е правилно записана и документирана.
Turula-Engineering-reference-7-1024x576.jpg



X5 FastMig Pulse е партньор за ежедневна работа
Turula Engineering беше сред първите компании, които пилотираха X5 FastMig Pulse на Kemppi , универсална индустриална многопроцесна заваръчна машина с модулна настройка. Atte Nykänen прекара няколко месеца в заваряване само с X5 FastMig Pulse и той изпита страхотни заварки, лекота на използване и гладки характеристики на дъгата.

„Очаквах универсална машина за заваряване и въпреки това бях положително изненадан. Успях да използвам X5 FastMig с всички приложения за заваряване и дори при най-трудните задачи. Най-добрата дума за описание на дъгата би била „мека“. Плавността и лекотата на използване бяха отлични, а доброто представяне на дъгата гарантира, че не ми се налага да губя времето си за последваща работа“, коментира Nykänen.

Времето наистина е пари. Времето за включване на дъгата е само малка част от работния ден на заварчика – по-голямата част от него се изразходва за промяна на настройките на машината за заваряване, смяна на места и работа след работа. Намаляването на пръските значително ускорява работата и помага на заварчика да се съсредоточи върху задачата. X5 FastMig Pulse е разработен с оглед на ежедневната работа на заварчиците. При индустриалното заваряване дори и най-малките детайли могат да доведат до значителни подобрения в използваемостта и производителността на заваряване.

Turula-Engineering-reference-9-1024x576.jpg

В най-добрия случай заваръчната машина е повече от инструмент за заварчика. Когато заваръчната машина може успешно и надеждно да се справи дори с най-сложните задачи, тя в крайна сметка се превръща в ежедневен партньор, на когото може да се довери, независимо от предизвикателството. Всеки заварчик заслужава партньор, който заслужава неговите умения.

Източник
 
Last edited:
Top Bottom