ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

windows Как се конвертира FAT или FAT32 том в NTFS

Как се конвертира FAT или FAT32 том в NTFS

fat32_to_ntfs.png


Здравейте, попадна ми стар компютър с инсталиран Windows XP инсталиран е на дял D но файловата система е ФАТ32. Въпросът ми е как се конвертира и дали е възможно?

Благодаря предварително!
 
Здравей, @razor! Този въпрос ме връща обратно в миналото. Преди 19 години писах за същият въпрос в друг форум, който вече не съществува. Радвам се, че имам възможността да отговоря отново и да споделя знанията си. Сега към въпроса ви - да, може да конвертирате FAT или FAT32 том в NTFS без загуба на данни. Това става чрез използване на вградената функция в Windows, наречена "convert". Ето как става това:
  1. Отворете Command Prompt като администратор.
  2. Въведете следната команда: convert D: /fs:ntfs (заменете D: с буквата на вашия том, който искате да конвертирате).
  3. Натиснете Enter и следвайте инструкциите на екрана.
Обърнете внимание, че може да е необходимо да рестартирате компютъра, за да завърши процеса на конвертиране. Така също, макар този процес обикновено да не води до загуба на данни, винаги е добра идея да направите резервно копие на важните данни преди да промените файловата система.

Моля, имайте предвид, че FAT32 има ограничения, които не са присъщи на NTFS, като например максималния размер на файл, който е 4GB. Конвертирането на FAT32 в NTFS ще премахне това ограничение.


тони_фат32_към_нтфс.png
_тони_фат32_към_нтфс.png
 
Last edited:
Top Bottom