ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

Leonardo AI Как да Създадете Уникални Изображения с Leonardo AI чрез Подкани от ChatGPT

Как да Създадете Уникални Изображения с Leonardo AI чрез Подкани от ChatGPT

LeonardoAi-ChatGPT_4.jpg
Изображение, генерирано с AI чрез LeonardoAi , специално за тази статия.



Използването на изкуствения интелект за създаване на изображения е революционна стъпка в света на дигиталното изкуство. Въведението на приложението Leonardo AI дава възможност на потребителите да трансформират прости текстови описания в завладяващи визуализации. Тази технология облекчава процеса на артистично творчество и прави изкуството достъпно за всеки.

Но как би изглеждало ако усъвършенствате използването на Leonardo AI с автоматизирани подкани? Тук на помощ идва ChatGPT от OpenAI - иновативна програма, която симулира човешки диалог. Тази програма може да помогне на художници, дизайнери, или на всеки, който иска да разшири своето творчество, като предостави интелигентно генерирани подкани, които да вдъхновят и подобрят вашия артистичен процес.


Как да използвате ChatGPT за генериране на подкани за Leonardo AI?

Leonardo AI е мощно приложение, което използва изкуствен интелект за създаване на изкуство от вашите идеи. За да се възползвате максимално от неговите възможности, важно е да подавате креативни и прецизни подкани. ChatGPT може да бъде вашият помощник в този процес, като предлага детайлни и оригинални идеи, които могат да обогатят възможностите на приложението.

За да създадете впечатляващи изображения с Leonardo AI, използвайки подкани от ChatGPT, следвайте тези прости стъпки:

Стъпка 1: Настройка на ChatGPT за контекста на Leonardo AI

За да подготвите ChatGPT да генерира креативни и адаптирани подкани за Leonardo AI , е критично важно да му предоставите детайлна и точна информация относно приложението и неговата функционалност. Това може да включва описание на възможностите му, типичното използване, и специфични функции, които подпомагат артистичния процес. Ето пример за ефективна подкана, която може да използвате:
Преструвайте се, че сте графичен дизайнер, генериращ креативни изображения за Leonardo AI. Leonardo AI е приложение, което може да генерира AI изкуство от прости подкани. Ще ви дам концепция, а вие ще ми дадете 5 различни подкани, които мога да въвеждам в Leonardo AI. Уверете се, че са креативни. Направете списък без подробности.

LeonardoAi-ChatGPT.png

При използване на ChatGPT за генериране на подкани за Leonardo AI , е важно да поддържате организация и структура във вашите комуникации. Всеки нов разговор с ChatGPT трябва да се третира като отделен прозорец за чат, където можете специално да съсредоточите вниманието си върху определена тема или подкана. Това подходящо разделяне на разговорите осигурява, че всяка сесия е фокусирана и продуктивна.

Стъпка 2: Определете Концепцията за Вашето Изкуство

При подготовката на подкани за Leonardo AI с ChatGPT, следващата важна стъпка е да изберете специфична тема или идея, която желаете да изследвате. Това може да бъде определен артистичен стил или тема, която ви вълнува. Обмислете какво искате да създадете и какви цели искате да постигнете с вашето AI генерирано изкуство. Ако се колебаете в избора на тема, не се притеснявайте да поискате идеи от ChatGPT.
Дайте ми списък с 5 творчески концепции, които мога да използвам, за да генерирам AI изкуство. Направете списък без подробности.

Ето примерен отговор от ChatGPT:
LeonardoAi-ChatGPT_1.png


Стъпка 3: Задайте Изходна Подкана за ChatGPT
След като сте избрали вашата тема, уведомете ChatGPT откъде да започне. Можете да използвате прости команди като „Мечка и папагал“ или „Кола и велосипед“. Алтернативно, можете да пропуснете предишните стъпки и направо да поискате от ChatGPT да създаде подкана, като „Създайте творческа подкана за красива пеперуда в гора“ или „Генерирайте подкана за футуристичен град в AI изкуство“. Бъдете конкретни и сбити, за да може ChatGPT да разбере точно какво искате да получите.
LeonardoAi-ChatGPT_2.png


Стъпка 4: Поискайте различни варианти
След като зададете на ChatGPT първоначалния си въпрос, помолете го да измисли различни версии на една и съща идея. По този начин ще имате няколко възможности за избор и можете да изберете този, който ви подхожда най-добре. Просто помолете ChatGPT да ви предостави тези различни версии.
Можете ли да генерирате 3 различни варианта на предишния си отговор?

Бърз съвет: ChatGPT може да стане твърде креативен в този момент. Затова помолете ChatGPT да го персонализира според вашите интереси, точно както правите спецификациите си на графичен дизайнер.

Стъпка 5: Копирайте и поставете подканите в Leonardo AI
След като изберете подканата, която искате да използвате, просто я копирайте и поставете в Leonardo AI. След това приложението ще използва подканата, за да генерира изкуство, генерирано от AI въз основа на вашите спецификации.

Ще използваме тази подкана:
„Създайте очарователен и причудлив градски пейзаж по залез слънце, включващ фантастични плаващи острови, които предизвикват усещане за магия и чудо. Използвайте своята артистична интерпретация, за да влеете в сцената живи цветове, уникална архитектура и въображаеми детайли, пренасяйки зрителя в един мечтателен свят, където реалността и фантазията се смесват безпроблемно. Позволете на творчеството си да се развихри, докато създавате визуално зашеметяващо и завладяващо изображение на този сюрреалистичен градски пейзаж, окъпан в топлите нюанси на залязващото слънце.“

LeonardoAi-ChatGPT_3.png


В заключение, използването на ChatGPT за създаване на подкани за Leonardo AI може да ви помогне да оптимизирате използването на приложението и да създадете уникални, висококачествени AI арт творби. Пробвайте и разгледайте какви творчески възможности може да ви предложи!

Какво мислите по въпроса?

Моля, споделете вашите мнения.

Благодаря ви за вниманието!




Тази статия е написана от Тони Ангелчовски и е публикувана ексклузивно във форума на DT Garage. Всички права са запазени. Забранено е всякакво копиране, разпространение или използване на тази статия без изричното писмено разрешение на автора.

Знаете ли, че работим 24x7, за да ви предоставим най-добрите статии и уроци...?
 
Last edited:
Top Bottom