ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

ДВГ Защо двигателите губят мощност при високи обороти?

toni

Administrator
Staff member
Защо двигателите губят мощност при високи обороти?



ДВГ.gif

Има няколко причини, поради които двигателите могат да губят мощност при високи RPM (обороти в минута):

Триене и топлина: При високи обороти компонентите на двигателя се движат по-бързо, генерирайки повече триене и топлина. Това може да доведе до намаляване на изходната мощност, тъй като двигателят се бори да се справи с търсенето на енергия.

Подаване на въздух и гориво: При високи обороти двигателят се нуждае от повече въздух и гориво, за да поддържа мощността. Ако захранването с въздух и гориво не може да се справи с изискванията на двигателя, мощността може да намалее.

Изпускателен поток: При високи обороти отработените газове се изхвърлят от двигателя с по-бърза скорост. Ако изпускателната система не може да се справи с този увеличен поток, обратното налягане може да се натрупа, намалявайки мощността.

Клапани: Клапаните на двигателя трябва да се отварят и затварят на точни интервали, за да позволят на въздуха и горивото да влязат в цилиндрите и на отработените газове да излязат. При високи обороти, клапаните могат да "плават" или да подскачат, което може да наруши синхронизацията на двигателя и да намали мощността.
Като цяло е важно оборотите на двигателя да съответстват на натоварването и условията, за да се оптимизира производителността и да се избегне загуба на мощност.Има няколко причини, поради които двигателите могат да губят мощност при високи RPM (обороти в минута):

Като цяло е важно оборотите на двигателя да съответстват на натоварването и условията, за да се оптимизира производителността и да се избегне загуба на мощност.
 
Last edited:
Top Bottom