ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

AI Генериране на изображения с AI-Бъдещето на визуалното изкуство

Генериране на изображения с AI-Бъдещето на визуалното изкуство

Изображението е създадено с ИИ
Инструмент за създаване на изображения поддържано от DALL·E

AI Image Generation - The Future of Visual Art.jpg

Интелигентните системи днес променят света в грандиозен мащаб, а секторът на изкуството не е изключение. Особено внимание заслужава една новаторска практика – генерирането на изображения с помощта на изкуствен интелект (AI). Възможно ли е машина да създаде произведение на изкуство, което да конкурира дори големите майстори от миналото? Нека се потопим в тази тема.

Как работи генерирането на изображения с AI?​

Генерирането на изображения с AI става чрез алгоритми, наречени генеративни конкурентни мрежи (GANs). Те са модели на машинно обучение, които използват две невронни мрежи в конкурентна динамика. Едната мрежа, "генераторът", създава изображения, докато другата, "дискриминаторът", се опитва да определи дали изображението е създадено от генератора или е реално.

Арт от AI: Стъпка напред или отстъпление назад?​

Разбира се, изкуството, създадено от AI, предизвиква въпроси. Може ли машина да създаде произведение на изкуство, което би издигнало човешкия дух и би предизвикало емоционален отговор? Може би времето ще покаже.

AI Image Generation - The Future of Visual Art_1.jpgAI Image Generation - The Future of Visual Art_2.jpgAI Image Generation - The Future of Visual Art_3.jpgAI Image Generation - The Future of Visual Art.jpg


Заключение​

Технологиите, основани на AI, преобразуват изкуството по непредвидими и зашеметяващи начини. Генерирането на изображения с AI отваря врати към невиждани преди възможности в сферата на визуалното изкуство.


ЧЗВ​

  1. Какво е генериране на изображения с AI? Генерирането на изображения с AI е процес, при който изкуственият интелект създава визуални произведения.
  2. Каква технология се използва за генериране на изображения с AI? Главната технология, използвана за генериране на изображения с AI, се нарича генеративни конкурентни мрежи (GANs).
  3. Може ли AI да създава изкуство? Да, AI може да създава изкуство, макар и въпросът за това дали то може да съперничи на изкуството, създадено от човек, остава спорен.
  4. Какво са генеративни конкурентни мрежи (GANs)? Генеративните конкурентни мрежи са тип алгоритми за машинно обучение, които създават нови данни, основани на съществуващи образци.
  5. Какво е бъдещето на генерирането на изображения с AI? Бъдещето на генерирането на изображения с AI изглежда светло, тъй като технологията продължава да се развива и предлага все по-многобройни възможности в областта на визуалното изкуство.



Тази статия е написана от Тони Ангелчовски и е публикувана ексклузивно във форума на DT Garage. Всички права са запазени. Забранено е всякакво копиране, разпространение или използване на тази статия без изричното писмено разрешение на автора.

Знаете ли, че работим 24x7, за да ви предоставим най-добрите статии и уроци...?
 
Има много начини, по които AI може да бъде използван за генериране на изображения. Ето няколко идеи:


  1. Генеративни конкуриращи мрежи (GANs): Това са две мрежи, които се обучават едновременно. Генераторът създава нови изображения, а дискриминаторът се опитва да определи дали изображението е реално или е създадено от генератора. С течение на времето, генераторът става все по-добър в създаването на изображения, които изглеждат реални.
  2. Style Transfer: Това е процес, при който AI се използва за комбиниране на две изображения, като се запазва съдържанието на едното изображение, но се прилага стила на другото. Това може да бъде използвано за създаване на уникални изкуствени творби.
  3. DeepDream: Това е техника, разработена от Google, която използва конволюционна невронна мрежа за усилване на шаблоните в изображението и създаване на сърреалистични и мечтателски изображения.
  4. Super Resolution: AI може да бъде използвана за увеличаване на резолюцията на изображенията. Това може да бъде полезно за възстановяване на стари или нискокачествени изображения.
  5. AI Art Generation: Използване на AI за създаване на изкуствени творби от нулата. Това може да включва използване на GANs или други техники за създаване на изображения, които не са били създадени от човек.
  6. Image Synthesis: AI може да бъде използвана за създаване на нови изображения на базата на описание. Например, може да се генерира изображение на "синя котка", дори ако такова изображение не съществува в тренировъчните данни.
Ето пример за синя котка: Инструмент за създаване на изображения поддържано от DALL·E

синя котка.jpgсиня котка1.jpgсиня котка2.jpgсиня котка3.jpg


7.Image-to-Image Translation: AI може да бъде използвана за превръщане на типа на изображение в друг тип. Например, превръщане на ден в нощ, или превръщане на скетч в цветно изображение.
 
Ето няколко уебсайта, които можете да използвате за генериране на изображения с помощта на изкуствен интелект:


  1. BigSleep AI image generator
  2. Deep Dream Generator by Aifnet
  3. NightCafe
  4. Mage Space, Playground AI, Lexica, Neural.love, You.com AI image generator, Stable Horde, Craiyon, AI art
  5. DreamStudio (Stable Diffusion)
  6. Artbreeder
  7. SoulGen, Dall-e 2, Midjourney, Canva
  8. Nightcafe (Web): One of the Simplest Free Text-to-Image AI Converter

Моля, имайте предвид, че някои от тези сайтове могат да изискват регистрация или абонамент.

Според ZDNET, някои от най-добрите сайтове за генериране на изображения с AI включват:



  1. Dream by WOMBO: Безплатен с опция за абонамент, бърза скорост на генериране.
  2. Craiyon: Безплатен, по-бавна скорост на генериране.
  3. Midjourney: Започва от $8 на месец, бърза скорост на генериране.
  4. MyHeritage's AI Time Machine: Безплатен с опция за такса, по-бавна скорост на генериране (време за изчакване).

Всеки от тези сайтове има свои уникални характеристики и предимства, така че най-добрият за вас ще зависи от вашите конкретни нужди и предпочитания.
 
Ето няколко научни статии, които разглеждат различни аспекти на генерирането на изображения с AI и неговото приложение в изкуството и технологията:


  1. "Art, technology and the Internet of Living Things" от V. Sørensen и J. Lansing. Тази статия разглежда как изкуственият интелект (AI) и интернет на живите неща (IOLT) могат да променят начина, по който възприемаме и взаимодействаме със света около нас.
  2. "Algorithm for Automatic Generation of Oil Painting Guidance in Colleges and Art Culture Video Based on Intelligent Brush" от Wei Qing. Тази статия предлага алгоритъм за автоматично генериране на насоки за маслени картини в колежите и автоматично генериране на видео за изкуствена култура, базирано на интелигентна четка.
  3. "How to Imagine the World with Text? From Text-to-image Generation View" от Jingyi Liu. Тази статия разглежда как текстът към изображение може да обогати начина, по който възприемаме и изразяваме света около нас.
  4. "Fast prediction of indoor airflow distribution inspired by synthetic image generation artificial intelligence" от Cary A. Faulkner и съавтори. Въпреки че тази статия не е директно свързана с изкуството, тя разглежда как AI може да бъде използван за генериране на изображения в контекста на предсказване на разпределението на въздушни потоци в помещения.

Моля, имайте предвид, че някои от тези статии могат да изискват достъп до пълния текст.
 
Ще се възползвам от темата и ви поканвам да се присъедините към нас в едно невероятно пътешествие, където изкуството и технологията се срещат.

Представяме ви нашата галерия "Dall·E - Въображение, Изкуство от AI". Тук ще откриете уникални изображения, всеки от които е роден от изкуствен интелект. Това е мястото, където AI се превръща в художник, създаващ произведения, които променят начина, по който възприемаме изкуството.


View album 4

Тази галерия е вратата към нов свят, където изкуството не е ограничено от човешката ръка. Всяко изображение е доказателство за безкрайните възможности, които AI предлага в света на изкуството.

За да се потопите в този свят на AI изкуство, моля, влезте в профила си или се регистрирайте в нашия форум "ДТ РАБОТИЛНИЦА". Това е общност, където споделяме знания и опит в областта на автомобилната индустрия, заваряването и IT технологиите.
Очакваме ви в нашата галерия и с нетърпение очакваме да чуем вашите мисли и впечатления от изложените изображения.

Посетете галерията тук

С уважение,
Тони Ангелчовски
 
Last edited:
Top Bottom