ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

esab Без програмиране – новият Esab Cobot опростява автоматизираното заваряване със софтуер, базиран на приложения

toni

Administrator
Staff member
Без програмиране – новият Esab Cobot опростява автоматизираното заваряване със софтуер, базиран на приложения


ESAB-Cobot-photo.jpg
ESAB Cobot за MIG и импулсно MIG заваряване позволява интуитивна работа, така че производителите от всякакъв размер да имат свободата да автоматизират приложения с голямо количество смеси и малък обем и да подобрят производителността със съществуващата си работна сила.


ESAB представи първия си кобот или колаборативен робот за MIG и импулсни MIG заваръчни приложения на стомана, неръждаема стомана и алуминиеви сплави. За разлика от сложните висулки за програмиране на други коботи, ESAB Cobot позволява на операторите да обучават заваръчните пътища с помощта на софтуерно приложение, което работи на стандартен смартфон или таблет (Apple iOS или Android) и „Smart Puck“ за ръчно насочване на горелката и запишете позицията му с натискане на бутон. Създаването на заваръчна последователност е толкова просто, колкото създаването на плейлист с песни. ESAB Cobot струва малка част от предварително проектираната роботна клетка, не изисква програмист и се внедрява за няколко часа.

„ESAB Cobot дава на малките и средни производители свободата да автоматизират приложения с висок микс и малък обем, като същевременно подобряват производителността с 200 до 400%“, казва Оливие Бибюк, президент на производствените технологии, ESAB Corporation. „С неговата интуитивна работа ние направихме революция в автоматизираното заваряване, като същевременно се заехме с основните проблеми на индустрията: подобряване на производителността и намиране на повече работници. Използвайки ESAB Cobot, производителите могат да заваряват повече части, без да добавят персонал, да подобрят качеството и да освободят своите квалифицирани заварчици да се концентрират върху други задачи, ориентирани към стойността.”

ESAB Cobot разполага с индустриална роботна ръка Universal Robots UR10e. UR е водещият доставчик на коботи в индустрията за автоматизация и разполага с инсталирана база от повече от 50 000 кобота. Заваръчните компоненти включват премиерната система за тежко промишлено заваряване на ESAB, импулсния източник на захранване Aristo® 500ix, телоподаващото устройство RobustFeed U82, горелка с въздушно или водно охлаждане и аксесоари.

Зигмунд 32 x 48 инча. масата за заваряване организира компонентите и позволява преместването на кобота из цеха. Целият пакет се доставя на палет обикновено в рамките на две до три седмици след поръчка от дистрибутор. Настройката отнема няколко часа след инструкции стъпка по стъпка, достъпни с QR код. Ако потребителят има уменията да настрои индустриална MIG система, той има уменията да започне автоматизирано заваряване с ESAB Cobot.

„Коботът на ESAB променя играта, защото позволява на производителите да се насладят на предимствата на автоматизацията без каквато и да е историческа сложност или разходи, свързани с автоматизацията, включително конкурентни коботове“, казва Дан Колвин, вицепрезидент по продажбите – автоматизирани системи, ESAB. „ESAB Cobot се внедрява бързо, за да отговори на непосредствените нужди, като наддаване за нови проекти, намаляване на времето за доставка до съществуващи клиенти и подобряване на повторяемостта.“


Мощно приложение

Свързаното с облака софтуерно приложение на ESAB предлага безплатна и бърза поддръжка в приложението от екип от експерти, който отговаря на запитвания за две минути или по-малко, както и достъп до статии със знания и обширен списък с уроци. Приложението автоматично съхранява последователности на заваряване, което им позволява да бъдат извиквани, дори ако бъдат изтрити от устройство. Потребителите могат да добавят диаграми за проследяване на производствените данни и използването на консумативи, както и да споделят програми за части между коботите.

Основният план на софтуерното приложение е безплатен. „Професионален план“ разширява видимостта на диаграмата от седем до 30 дни и позволява на потребителите да експортират данни от диаграмата. Той също така позволява допълнителни функции, като изискване на парола за влизане и прикачване на снимки и файлове към част (като снимки, показващи местоположението на частта на масата или PDF файл на заваръчни процедури).


Доказана платформа за заваряване

Източникът на захранване ESAB Aristo 500ix има максимална заваръчна мощност от 500 A и предлага първокласна MIG и импулсна MIG заварка и доказана надеждност в тежки условия. Той разполага със стабилна дъга във всички режими на прехвърляне, включително намалено разпръскване с MIG на късо съединение, както и всички предимства, свързани с импулсната MIG (малко или никакво разпръскване, намалено подаване на топлина за предотвратяване на изгаряне и запазване на механичните свойства, заваряване във всички позиции, и използване на следващия размер по-голям диаметър на телта).

Телоподаващото устройство RobustFeed има напълно запечатано отделение за подаване на тел, за да предпази вътрешните компоненти и телта от шлайфане на прах, нещо, което никое друго захранващо устройство не може да претендира. За допълнително гарантиране на целостта на телта, нагревател в отделението за подаване на тел предотвратява влагата и намалява риска от дефекти, свързани с порьозност или включване на водород, като помага да се избегне потенциална преработка.

Потребителите контролират функциите за заваряване с контролния панел U82, основен продукт от индустриалната линия на ESAB в продължение на почти две десетилетия. U82 предлага предварително програмирани синергични линии, които позволяват на производителите да започнат по-бързо заваряване и да намалят времето за смяна между частите.


Относно ESAB​

ESAB е световен лидер в технологиите за производство. За повече от 100 години ESAB трансформира индустрии, изградени от производители, предоставяйки цялостни решения за работен процес чрез нашето разнообразно портфолио от продукти от повече от 40 от най-доверените марки в заваряването и рязането в света. От индустриалните изисквания до ремонта и поддръжката, иноваторите, които оформят света, разчитат на портфолиото на ESAB.




За да научите повече, посетете esab.com .
 
Last edited:
Top Bottom