изображение: AiFlux(Тони Ангелчовски)
Винаги съм носил в себе си вселена от идеи, която просто не се побираше в думи. Представете си: футуристични градове, обгърнати в неонова светлина
Традиционните творци – те са създатели на красота
Но тогава се появи AI
Но тази магия не е без въпроси. Дали не заобикалям усилията, вложени от поколения художници? Дали не омаловажавам техния труд? Знам, че много от тях гледат на AI с недоверие – и с основание. Аз нямам техния талант, нито техния финес. Но аз имам истории, които искам да разкажа. И ако AI е начинът, по който мога да го направя, защо да не го прегърна?
Използването на AI не е бягство от изкуството, а покана към него. AI не е моят заместител – той е моят съавтор
Но дори сега, докато пиша това, ме вълнуват въпроси:
Вярвам, че изкуството е безкрайно – толкова безкрайно, колкото е нашето въображение
Защото в крайна сметка, изкуството не е просто изображение. То е връзка – между твореца, инструмента и зрителя.
Тази статия е написана от Тони Ангелчовски и е публикувана ексклузивно във форума на DT Garage. Всички права са запазени. Забранено е всякакво копиране, разпространение или използване на тази статия без изричното писмено разрешение на автора.
Знаете ли, че работим 24x7, за да ви предоставим най-добрите статии и уроци...?