ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

 • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

  Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

  В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

  Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

  Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

мрежа Схема на свързване на Ethernet RJ45

toni

Administrator
Staff member
Схема на свързване на Ethernet RJ45

rj45.jpeg

Изображението показва как ръчно да свържете RJ45 конектор за използване с мрежа, базирана на Ethernet. „Куката“ ще бъде на гърба на изображението, както е показано.

 1. Бяло с оранжева ивица.
 2. Оранжев
 3. Бял със зелена ивица.
 4. Син
 5. Бял със синя ивица
 6. Зелено
 7. Бяло с кафява ивица
 8. кафяво
 
Last edited:
Схема на Прав и кръстосан кабел

Прав и кръстосан.pngПрав и кръстосан кабел са два типа мрежови кабели, използвани за свързване на устройства в компютърна мрежа. Те се различават по начина, по който са организирани вътрешните им проводници.

 1. Прав кабел (Straight-Through Cable): Правите кабели се използват за свързване на различни типове устройства. Това е най-често използваният вид кабел и се използва за свързване на компютър с мрежов комутатор или рутер. В прав кабел, проводниците (често означени с различни цветове) са организирани в същия ред в двата края на кабела.
 2. Кръстосан кабел (Crossover Cable): Кръстосаните кабели се използват за свързване на две устройства от същия тип, например два компютъра или два комутатора. В кръстосан кабел, някои проводници са "кръстосани" или променят местата си, така че изходният сигнал от едно устройство става входен сигнал за другото.
Важно е да се отбележи, че много съвременни мрежови устройства могат автоматично да разпознават типа на кабела и да настройват своите портове съответно, така че може да не е необходимо да използвате кръстосан кабел за свързване на две устройства от същия тип. Това се нарича Auto-MDIX (Automatic Medium-Dependent Interface Crossover).
 
Top Bottom