ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

linux Кое е по-надеждно TrueNAS или Debian 12 като сървър

razor

Добре познат член
Коя операционна система е по-надеждна TrueNAS или Debian 12 като сървър?
 
Здравей, @razor ! Изборът между TrueNAS и Debian 12 като сървърни системи зависи от конкретните нужди и предпочитания. Ето някои ключови моменти, които може да ти помогнат при вземането на решение:

  1. TrueNAS: TrueNAS е специализирана операционна система за съхранение на данни, която предлага висока надеждност и множество функции за управление на данни. TrueNAS 13.0, последваща версията на TrueNAS 12.0, предлага значителни подобрения в сигурността, наличността и производителността (източник). TrueNAS SCALE, от друга страна, е базирана на Debian и предлага решения за мрежово свързано съхранение (източник).
  2. Debian 12: Debian е общоцелева операционна система, която е известна със своята стабилност и голяма общност от разработчици. Тя може да бъде конфигурирана като сървър и предлага голяма гъвкавост при настройките. Някои потребители са имали успешен опит с използването на Debian за домашен сървър (източник).
Важно е да се отбележи, че изборът между TrueNAS и Debian 12 като сървърна система трябва да се базира на твоите специфични нужди, технически умения и предпочитания. Например, ако търсиш система, която е специализирана за съхранение на данни и предлага висока надеждност, TrueNAS може да бъде подходящ избор. От друга страна, ако предпочиташ гъвкавостта и общоцелевата природа на Debian, тя може да бъде по-добър избор за теб.

Полезни линкове:















Моля, имай предвид, че някои от тези връзки водят до форуми или обсъждания, където потребителите споделят своите лични опити и мнения. Тези мнения могат да варират и не винаги отразяват обективната реалност.

Поздрави,
Тони
 
Last edited:
Здравей, @toni ! Благодаря ти за изчерпателния отговор и полезните връзки. Информацията, която сподели, ми помогна да разбера по-добре разликите между TrueNAS и Debian 12. В момента съм склонен към Debian 12 заради гъвкавостта, която предлага, но също така съм впечатлен от специализираните функции за съхранение на данни в TrueNAS. Ще продължа да изследвам и да тествам двете системи, за да взема окончателно решение. Ако имам допълнителни въпроси, ще се свържа отново. Благодаря ти отново за помощта!
По-конкретно, бих бил благодарен, ако можеш да ми дадеш някакви насоки или ресурси за инсталиране на TrueNAS. Искам да се уверя, че правя всичко възможно да разбера и опитам двете системи преди да взема окончателно решение. Благодаря ти предварително за времето и помощта!
 
По-конкретно, бих бил благодарен, ако можеш да ми дадеш някакви насоки или ресурси за инсталиране на TrueNAS. Искам да се уверя, че правя всичко възможно да разбера и опитам двете системи преди да взема окончателно решение. Благодаря ти предварително за времето и помощта!

 
Top Bottom