ДТ РАБОТИЛНИЦА

Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете член! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавяте свои собствени теми и публикации, както и да се свързвате с други членове чрез вашата лична пощенска кутия!

  • Здравейте, майстори на заваряването, кодирането и автомобилните технологии!

    Аз съм Тони Ангелчовски, създател на dtgarage.eu - вашата нова дигитална работилница. С визията за място, където можем да обменяме идеи, да се обучаваме и да растем заедно, dtgarage.eu събира любители и професионалисти от света на заваряването, автомобилите, IT и уеб кодирането.

    В dtgarage.eu, ние сме общност, която е готова да помага и подкрепя всеки свой член. Ние вярваме, че всеки от нас може да допринесе за развитието на тази платформа, независимо дали е професионалист или ентусиаст.

    Само една стъпка ви дели от това да станете част от нашата общност - регистрацията. Регистрирайте се сега и открийте света на dtgarage.eu - мястото, където можем да създаваме и растем заедно.

    Приключението започва тук. Добре дошли в DTGARAGE.EU!

здраве Пречистване на черния дроб със зехтин и лимон

toni

Administrator
Staff member
Пречистване на черния дроб със зехтин и лимон
Необходими продукти:
зелени кисели ябълки – около 10-15 кг
цвекло – 2-3 кг
лимонов сок /или сок от грейпфрут/ – до 300 мл
зехтин или друго студено пресовано масло
зеле и моркови – за 1 салата
2 пакета английска сол – ако това изберете за очистително

Подготовка за пречистването – в продължение на 5 дена /например от понеделник до петък/ се пие по минимум 2 литра сок от зелени кисели ябълки и малко цвекло. В ябълките има киселина, която омекотява камъните в жлъчката и черния дроб и това позволява безпрепятственото им преминаване през каналчетата. Ферментиращият ефект на ябълковия сок допринася за разширяването на каналчетата. Пийте ябълковия сок бавно през целия ден, между храненията. Освен ябълковия сок пийте и вода – между литър и половина и два литра на ден. Можете да си изплаквате устата със сода за хляб или да си миете зъбите на няколко пъти през деня, за да не се повредят зъбите ви от ябълковата киселина (най-добре пийте със сламка).
В продължение на 5-те дена избягвайте студени храни и напитки – те изстудяват черния дроб и намаляват ефекта на прочистването. За да помогнете на черния дроб да се подготви за основната част на прочистването, трябва да се изключат храни от животински произход – месо, яйца, мляко, както и пържени храни.

***За да има 100 процентов успех цялата процедура трябва всичко да се изпълни точно. Препоръчително е около 2 седмици преди пречистването да се премине на суровоядство (да не се приемат никакви храни с животински произход, да не се приема храна, в която има консерванти и изкуствени добавки, да се избягват тестени и нишестени храни, както и бързата храна тип макдоналдс, дори нищо в опаковка, да се изключат кафето и черния чай). Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане може да се пие леко топла вода с мед. Това допълнително омекотява камъните в черния дроб и ще се избегнат евентуални болезнени усещания. Още – сутрин на гладно може да се пие 2-3 супени лъжици зехтин с малко лимонов сок – това ще предизвика отделяне на жлъчен сок от черния дроб и така ще го подготви за самото пречистване, което доста ще го натовари. И още – за да се откъртят по-лесно камъните може да се бяга всеки ден около 30 мин или да се правят аеробни упражнения с разтърсващ ефект. Непосредствено 2 дена преди пречистването не трябва да се натоварва тялото, трябва да се избягват силните емоции, особено лошите и трябва много да се почива. Също не е добре да се гладува иначе ако гладуваме има вероятност, когато изпием зехтина и лимона организма ни да ги изконсумира вместо да извърши основната си задача.***

Старайте се да не приемате лекарства и витамини през дните на подготовка, освен такива, които са абсолютно необходими. Важно е да не се натоварва черният дроб с излишна работа.
Препоръчително е на шестия ден да се направи клизма. Това осигурява безпрепятственото преминаване на камъните през отделителната система.

На 6-тия ден сутринта изпийте отново голямо количество ябълков сок. До 14 часа може да хапнете нещо леко – плодове или салата овкусена с лимон и зехтин. Не яжте нищо (можете да пиете вода, когато сте жадни) след 14 часа, за да нямате трудности с изхвърлянето на камъните.

След 14 часа започнете да загрявате областта на черния дроб с грейка (ел. възглавница). Около 16-17 часа си направете няколко клизми, с цел да освободим пътя на камъните, които ще се изхвърлят цяла нощ. Ако не можете да си правите клизми, изпийте предварително някаква билкова отвара или английска сол, с която да изчистите червата си /трябва със сигурност да знаете, че тези разхлабителни ще ви подействат преди 18 часа. След това започнете постоянно да нагрявате черния дроб, топлината ще омекоти дроба и ще разшири каналчетата. Около 18-19 часа пригответе прясно изстискан лимонов сок и зехтин /равни количества от по 150-300 мл/, като е добре леко да ги загреете на водна баня до температурата на тялото. В 19 часа започнете да пиете на глътки лимон и зехтин докато изпиете цялото количество и легнете. Продължете да загрявате дроба докато лежите неподвижно. Може или да заспите или след час и половина да извършите няколко неща, за да помогнете на черния дроб да се изчисти по-добре. Седнете върху пети, запушете лявата си ноздра с памук и започнете да дишате през дясната. Върху езика сложете малко лют пипер. Опитайте се да дишате бавно и плавно, като съзнателно се опитвате да движите диафрагмата. Всичко това ще възбуди черния дроб и той по ефективно ще изхвърли камъните. Мислено може да си представите как излизат всички мръсотии и затлачвания. Между 1 и 3 през нощта може да усетите прилошаване и да ви се приходи до тоалетна или да ви се доповръща. Не се притеснявайте – това е защото в тези часове дробът ви работи най-усилено и всичките сили на организма са съсредоточени в него. За около максимум 1/2 час всичко ще отмине. Може пак да си сложите на езика лют пипер и да подишате.
***Понякога прилошаването е силно, но най-важното е да не се притеснявате. Всичко ще премине и просто трябва спокойно да изчакате, да полежите и да си мислите колко ще е хубаво след това.***

***Ако не ви понася да пиете зехтин с лимон, може да ги замените с друго студено пресовано масло /ленено, конопено, слънчогледово, тиквено, сусамово…/ и със сок от грейпфрут. При мен те действат еднакво добре. По принцип каквото и масло да изберете, знайте, че все е гадно на вкус. Ако ви е трудно да пиете на глътки маслото, може да го смесите със сока в едно шише с капачка, да го разклатите и така смесено да го изпиете почти на веднъж. Но в този случай трябва след това да легнете и да стоите неподвижни поне 30 мин, за да може двете течности да се разделят на слоеве в стомаха.***

На другия ден станете в 6-7 часа. Направете си няколко клизми с урина или вода с малко сол и най-накрая с чиста вода. Ако не искате с клизма тогава изпийте 1 пакет английска сол разтворен в 1 чаша вода. Може и друго разхлабително, с което сте свикнали и знаете, че със сигурност ще ви подейства. Целта е нито един камък да не остане заседнал в дебелото черво, защото той бързо се засмуква обратно и става по-лошо. Към 9-10 часа изпийте по-голямо количество сок от цвекло и ябълки, който допълнително ще измие черния дроб. След час може да хапнете плод, а по късно и салата Метличка. През целия този ден трябва да ядете единствено растителна храна. Месо и яйца може да хапнете чак след 3-4 дни. Тези храни изключително много затормозяват черния дроб. Също и кафето оказва много неблагоприятно влияние върху дроба. Не пийте кафе по време на подготовката и няколко дена след това.

Необходимо е да се изхвърлят всички камъни от черния дроб. Това изисква няколко прочиствания. Те могат да бъдат правени на интервал от един месец. Важно е да се знае, че щом започнете да прочиствате черния дроб и жлъчката, трябва да продължите с прочистванията докато при две последователни прочиствания не се изхвърлят никакви камъни. Ако оставите черния дроб наполовина изчистен за по-дълъг период (повече от три месеца), това може да доведе до по-голямо неразположение отколкото преди. Черният дроб ще започне да функционира по-ефективно скоро след първото прочистване. Болки ще намалеят, енергията ще се увеличи, мисловната дейност ще се подобри значително.

След известно време камъните от задната част на черния дроб ще се придвижат напред към двете главни чернодробни каналчета, което може да предизвика появата на всички предишни симптоми. Това показва, че още камъни са останали и са готови да бъдат изхвърлени със следващото прочистване.

Когато се направят няколко прочистващи процедури, ще усетите многобройни положителни промени: кожата ще ви се изчисти от акне, екземи, петна, почти няма да се разболявате, грипът и вирусите ще преминават през тялото ви незабелязано, мислите и настроението ще са по-положителни, ще имате повече енергия за работа и почивката ви ще е по-ефективна … Какво чакате!
 
Ефикасна диета

Мляко и млечни продукти
  • РАЗРЕШЕНИ: прясно обезмаслено мляко, най-добре краве, прясно приготвена извара, диетична извара, добре обезсолено краве сирене, прясно подквасено кисело мляко, прясно подсирено сирене, айран, таратор без чесън.
  • ОГРАНИЧЕНИ: пресен кашкавал “Витоша”, пълномаслено прясно мляко.
  • ЗАБРАНЕНИ: тлъсти и пикантни сирена, кашкавал “Балкан”, пушени и топени сирена, сирене “Крема”, овче бяло саламурено сирене, овче и биволско кисело мляко.
Месо и месни произведения
  • РАЗРЕШЕНИ: питомен заек, телешко, крехко говеждо, агнешко - варени или печени на фурна или скара, пиле бройлер, не тлъста млада кокошка.
  • ОГРАНИЧЕНИ: младо не тлъсто свинско месо, главно на скара, телешки черен дроб, не тлъста шунка, филе, кюфтета на скара.
  • ЗАБРАНЕНИ: животински вътрешности, джолани, всички консервирани меса и колбаси, тлъсти меса, пържени и запържени храни и ястия, пача, пушени гърди, сланина, месни бульони, дивеч.
Риба и рибни произведения
  • РАЗРЕШЕНИ: не тлъсти речни риби (мряна, клен, млад шаран, таранка, уклей, бяла риба, пъстърва, щука, червеноперка - главно варени или печени на скара).
  • ОГРАНИЧЕНИ: не тлъсти морски и океански риби.
  • ЗАБРАНЕНИ: тлъсти речни, морски и океански риби - сом, моруна, змиорка, паламуд, хайвер, чирози, не рибни морски и океански продукти - рибни пастети, мариновани, пушени и осолени риби.
Яйца и яйчни продукти
  • РАЗРЕШЕНИ: яйчен белтък, снежни топки
  • ОГРАНИЧЕНИ: цели кокоши яйца - до 2-3 броя седмично - до 1/2 яйце дневно.
  • ЗАБРАНЕНИ: яйчен жълтък, майонеза, гъши и пачи яйца.
Мазнини
  • РАЗРЕШЕНИ: растителни салатни масла - слънчогледово, маслиново
  • ОГРАНИЧЕНИ: прясно краве масло (до 20 грама за денонощие)
  • ЗАБРАНЕНИ: свинска мас, говежда и овча лой, маргарин, сланина, мандраджийско масло.
Зеленчуци и зеленчукови консерви
  • РАЗРЕШЕНИ: марули, салатки, домати, млади краставици, моркови, картофи, цели сладки печени пиперки, бяло сурово зеле, карфиол, стерилизирани консерви, обезсолени маслини, сокове от зеленчуци, замразени зеленчуци.
  • ОГРАНИЧЕНИ: варено зеле, праз, лук, сурово кисело зеле, варива (пасирани)- зрял фасул, леща.
  • ЗАБРАНЕНИ: спанак, киселец, лапад, коприва, патладжани, туршии.
Плодове и плодови консерви
  • РАЗРЕШЕНИ: почти всички добре узрели плодове, сушени ябълки и круши, банани, сокове, нектари, компоти.
  • ОГРАНИЧЕНИ: касис, къпини, боровинки, френско грозде, стафиди, сушени кайсии. цитрусови плодове.
  • ЗАБРАНЕНИ: фурми, смокини, сини сливи, орехи, бадеми, фъстъци, семки.
 
Last edited:
Top Bottom